JosefineHolter - Design by Julie Viktoria
Design by Julie Viktoria Design by Julie Viktoria

Thursday-selfies
Dark thoughts

// skoleoppgave
Hva er meningen bak?


Fra vi er små, eller hvert fall fra jeg var ganske liten, så hørte jeg at tatovering - det var noe jeg aldri måtte ta. Det var først og fremst stygt, det ville hindre meg i å få jobben jeg ville ha, det ville få folk til å dømme meg, det ville ikke være fint når jeg eventuelt skulle gifte meg og gå i brudekjole, jeg ville 100% sikkert angre noen år etter jeg hadde tatt den og så videre, og så videre. Likevel, 3 uker etter at jeg fylte 18 år, bestilte jeg meg time og tatoverte meg.

Det var mange spørsmål og en del kommentarer på at dette ikke var så lurt og bla bla bla. Jeg var sikker i min sak. Men så er det alltid et spørsmål, som folk mener er så viktig og som folk alltid stusser over, nemlig "hva er meningen bak?". For en tatovering må gjerne bety noe. For meg er det hovedsaklig ikke betydningen som er nøkkelordet. Tatovering er kunst som du velger at skal bli sett på kroppen din for alltid, og akkurat som kunst du henger på veggen - henger du opp noe du liker, noe du vil at andre skal se og som gjenspeiler følelsen av rommet eller at den betyr noe for eksempel. 

Nå er det sånn at Nirvana er kanskje mitt favorittord i hele verden. Jeg synes ordet er vakkert å se på. Når det gjelder den "dype" meningen bak, så er det det at Nirvana betyr så mye forskjellig ting - og jeg liker alle betydningen. Så for meg så er det alt av det, og at et så lite og vakkert ord kan bety så mye for så mange. 1) Nirvana er et amerikansk grunge-band fra 90-tallet. Dette bandet begynte jeg å like og høre på i de tenårene man skal finne seg selv, og denne musikken og dette bandet hjalp meg på en måte å definere meg selv. Hjalp meg med å tørre og være annerledes. 2) Det er en ideell tilstand av ro, harmoni, fred, stabilitet og glede. 3) Nirvana innebærer, i de indiske religionene, at alle de negative følelsene i verden som er årsaken til mye lidelse - grådighet, hat, arroganse, misunnelse - de såkalte sinnsgiftene, utslokkes. 4) Nirvana kan på mange måter bety å dø lykkelig også. Når du ikke har noe ugjort, er fornøyd med livet og er klar for å forlate verden - så har du oppnådd Nirvana - og der har du et slags "mål" for meg. Jeg vil være fornøyd når det er min tid til å forlate denne verdenen. 

Det eneste som var viktig for meg var at, selv om det er mange som har tatovering - så skulle min være ganske unik og spesiell, og det er den. Hvert fall for meg. Meningen bak trenger ikke være stor og spektakulær, og den kan da bli for dårlig, for kjedelig og for enkel for andre - men den er på din kropp og den er for deg. Er du fornøyd, så er det ingen andre som har noe og si. Du vil se smashing ut i brudekjole uansett.

Design laget av Julie Viktoria
hits